Menu

Eigen site maken

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Door de pagina Startpaginascript te lezen, komt u hier meer over te weten. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.