Menu

Eigen site

Het gebruik van een CMS pakket is voor het beheer van de website een absolute must. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Een systeem dat voor een forum bedoeld is, is niet geschikt voor een webshop. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Op de pagina Beheer van een website kunt u daar meer informatie over vinden. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Er is geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.