Menu

Eigen startpagina online zetten

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “nieuwe startpagina”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina startpagina script is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. In de regel maakt men meer rubrieken. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.