Menu

Eigen website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Wel is een database vaak nodig. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het artikel CMS definitie bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

Een CMS programma zorgt ervoor dat u een professionele website kunt samenstellen zonder dat u iets over de achterliggende techniek hoeft te weten. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.