Menu

Eigen website maken

Het gebruik van een CMS pakket is voor het beheer van de website een absolute must. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem. Houd met de leercurve van het CMS systeem rekening.Het kan geen kwaad rekening te houden met de leercurve van een bepaald systeem.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Meer informatie vindt u op de pagina cms beheer. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.