Menu

Eigen website maken

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Door de pagina Wat is een CMS te lezen, komt u hier meer over te weten. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.