Menu

Eigen website maken

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. In de toekomst kunnen er extra pagina’s nodig blijken te zijn en met een CMS systeem kunt u deze snel aanmaken. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Een eigen website met CMS. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.