Menu

Eigen website maken

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

U kunt het met CMS alles aanpassen wat voor actualisering in aanmerking komt. Uw website bewerken is zo vrij gemakkelijk. Erg fijn voor de bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Hoewel dit niet eenvoudig klinkt, is er goede documentatie over te vinden. Een installatiescript, dat meestal wordt meegeleverd, helpt u daarbij deels uit de brand.

Begrijpt u het nut van een CMS? Dan raden wij u aan om ook het artikel Een website samenstellen door te nemen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar deze zullen niet de features bevatten die een commercieel systeem zo goed maken.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.