Menu

Eigen website met CMS pakket

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Op de pagina Uw website maken leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.