Menu

Eigen website met CMS programma

Op verschillende vlakken heeft u voordeel bij het gebruik van een CMS pakket. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Programmeercode en het design zijn losgekoppeld van de website content. Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel CMS systeem leren raadplegen. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. In het geval u nog nooit met een CMS systeem heeft gewerkt is het raadzaam om hier en daar iets over het systeem te lezen voordat u het gaat gebruiken.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Gegevens zullen doorgaans naar een database worden weggeschreven door de CMS software. Het kunnen aanmaken van een database is dus wel een voorwaarde wanneer u een webhosting pakket gaat kiezen.