Menu

Eigen website met CMS programma

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Dat kan ten koste gaan van uw content.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Voor meer informatie kunt u een eigen website maken doornemen. Meestal is er een installatie script aanwezig. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.