Menu

Het beheer van een website

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo komt u via de link Beste CMS systeem bij een website terecht omtrent CMS systemen. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.