Menu

Het beheer van een website

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina Beheer CMS. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.