Menu

Het beheer van uw website

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Wel is een database vaak nodig. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een aanrader is de pagina Startpagina overzicht. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Een CMS programma zorgt ervoor dat u een professionele website kunt samenstellen zonder dat u iets over de achterliggende techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.