Menu

Het beheer van uw website

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is CMS systeem leren. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.