Menu

Je eigen startpagina bouwen

Er is geen technische kennis vereist om een startpagina aan te maken. Op diverse websites klikt u de startpagina zo in elkaar. Links op een startpagina website zijn meestal naar onderwerp gegroepeerd. In de regel wordt een dochterpagina beperkt tot een enkel hoofdonderwerp. Men heeft de mogelijkheid om binnen de startpagina weer een indeling op basis van deelonderwerp te maken. Hiervoor kan gebruikt worden gemaakt van rubrieken. Op de startpagina is zo een rubriek te herkennen als een linkblok. U kunt alle rubrieken een eigen titel geven. Op de startpagina wordt de titel boven de rubriek weergegeven.

Een startpagina is op veel websites kosteloos aan te maken. Soms wordt een minimum hoeveelheid links op uw linkpagina vereist. Het kan zijn dat uw startpagina anders niet wordt getoond. Of wordt uw startpagina na enige tijd verwijderd vanwege de karige inhoud. Door zelf een startpagina website op te richten kunt u dit weer voorkomen. Een ander kan u geen regels opleggen wanneer de startpagina website van u is.

Bent u op zoek naar meer hierover? Het artikel Eigen startpagina met het startpagina script is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Over startpagina’s kunt u nog meer op die website lezen. U leest bijvoorbeeld hoe het startpagina aanmaken in zijn werk gaat. Via de website leert u ook hoe u aan een startpagina script kunt komen.