Menu

Je eigen startpagina maken

Het is niet lastig om zelf een startpagina in elkaar te zetten. Alles wat u ervoor hoeft te doen is aanmelden op een startpagina website. Op de homepagina van zo een website staat vaak al een link naar het registratieformulier. Registratie van een dochterpagina is tijdens het invullen vaak al mogelijk. Anders na de registratie.

De startpagina is in de regel in een aantal kolommen opgedeeld. Meestal mag u kiezen in welke kolom u een nieuwe rubriek wilt plaatsen. Links maakt u binnen de rubrieken aan. Een stuk tekst plaatsen is soms toegestaan. Dit dient u dan wel in een rubriek te plaatsen. Soms is er sprake van een quotum: een minimum aantal links is dan nodig om de startpagina zichtbaar te maken.

Geld verdienen met uw startpagina kan bijvoorbeeld met Google Adsense. Er moet dan wel de mogelijkheid zijn om JavaScript code te plaatsen. Na plaatsing worden er advertenties zichtbaar op de startpagina. U verdient geld wanneer er een klik op een advertentie plaatsvindt. Het minimumbedrag voor uitbetaling is 70 euro.

Uw eigen startpagina is een prima marketinginstrument voor promotie van uw eigen sites. Heeft u een goede startpagina, dan zijn er ook mensen die voor plaatsing van een link naar hun site willen betalen. Kijk echter wel uit met de focus op betaalde links leggen. Een zoekmachine heeft snel door wanneer er sprake is van slechts gekochte links. Wanneer sprake is van veel betaalde links, wordt een website lager geplaatst.

Wilt u niet op andermans website aan de slag, dan kunt u zelf een startpagina website optuigen. Echt heel lastig is dat niet. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Eigen startpagina erg informatief. Gebruikt u een startpaginascript, dan is al het programmeerwerk voor u gedaan. Een startpagina script kost over het algemeen niet veel.

Mensen die uw website bezoeken, kunnen zich met het script registreren en een eigen startpagina aanmaken. Het is overigens geen verplichting. U kunt het zo uitzetten. Misschien weet de bezoeker nog goede websites om naartoe te linken. Een suggestie voor een link kan via een linksuggestieformulier worden ingedeeld. Iedere dochterpagina is van dit formulier voorzien. Qua kleuren kunt u alle onderdelen van uw website aanpassen. Kennis van de techniek is niet nodig. Een startpagina maken wordt zo voor iedereen mogelijk.