Menu

Je eigen website met CMS

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Meer informatie vindt u in Beheer CMS. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.