Menu

Je nieuwe website maken

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel CMS website. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.