Menu

Je nieuwe website samenstellen

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Voor meer informatie kunt u Beheer CMS doornemen. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.