Menu

Je site beheren met een CMS

CMS is de afkorting van content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Op Je eigen website met CMS vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.