Menu

Je website bouwen

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. Dat kan ten koste gaan van uw content.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. De tekst Je nieuwe website samenstellen is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Meestal is er een installatie script aanwezig. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.