Menu

Maak je eigen website

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Het artikel Startpagina aanmaken kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.