Menu

Maak uw eigen startpagina

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Nieuwe startpagina. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Een modern startpaginascript is niet zo lang geleden uitgekomen. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Startpagina’s met relevante links krijgen in de zoekmachines een streepje voor. Heden ten dage is het belangrijk dat u onderscheidend bent met uw startpagina. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Veel mensen plaatsen alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.