Menu

Mijn eigen site met CMS pakket

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. Hierdoor kan uw verhaal op de site minder goed worden, omdat u zich teveel moest concentreren op de techniek.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Op de pagina Beheer CMS leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.