Menu

Mijn eigen site met CMS systeem

Het gebruik van CMS software voor het beheren van uw website heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het beheer van uw website met een CMS systeem wordt vereenvoudigd.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Hierboven stond al aangegeven dat u niets over de techniek hoef te weten. Omdat u een CMS pakket gebruikt, hoeft u bijna nooit iets aan te passen in een bronbestand. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt.

Raadpleeg de pagina Uw website samenstellen voor meer informatie over CMS pakketten. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Gegevens zullen doorgaans naar een database worden weggeschreven door de CMS software. Gaat u webhosting aanschaffen, let er dan op dat het kunnen gebruiken van een database onderdeel is van dit pakket.