Menu

Mijn eigen website beginnen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. De content wordt opgeslagen in een database. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? U kunt meer informatie vinden op Nieuwe site beginnen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.