Menu

Mijn eigen website met CMS pakket

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een CMS programma. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Nieuwe site maken meer lezen. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.