Menu

Mijn nieuwe website maken

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Voor meer informatie kunt u Een website bouwen doornemen. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.