Menu

Mijn nieuwe website samenstellen

U heeft baat bij het gebruik van een CMS. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? Meer informatie vindt u in Je eigen website met CMS programma. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.