Menu

Mijn website maken

Een programmeur die zelf alles zou kunnen programmeren, kan alsnog onbedoeld fouten in de code hebben gemaakt. Ook veel mensen die wel kunnen programmeren kiezen om deze reden voor een bestaand CMS systeem. Dit systeem heeft zich meestal al bewezen. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Op de pagina Beste CMS systeem leest u er meer over. Meestal is er een installatie script aanwezig. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.