Menu

Mijn website maken

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Op de pagina Een eigen website met CMS systeem leest u er meer over. Meestal is er een installatie script aanwezig. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.