Menu

Mijn website samenstellen

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Het liefst zien ze iets nieuws wanneer ze de website de volgende keer bezoeken. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. Een installatiescript, dat meestal wordt meegeleverd, helpt u daarbij deels uit de brand.

Ziet u het nut van een CMS pakket? Dan raden wij u aan om ook het artikel Beheer CMS door te nemen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar veel commerciƫle systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket zal alles al bevatten wat nodig is om die specifieke dingen te doen waarvoor het is aangeschaft.