Menu

Nieuwe site beginnen

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? U leest er meer over op Eigen site met CMS systeem. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Het aanpassen van bestanden op de server zal een stuk minder vaak nodig zijn met een CMS pakket. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.