Menu

Nieuwe site beginnen

CMS is de afkorting van content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. De content wordt opgeslagen in een database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Op een website bouwen vindt u meer informatie over CMS systemen. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.