Menu

Nieuwe site maken

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Beheer website. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.