Menu

Nieuwe site maken

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS pakketten bieden bepaalde problemen het hoofd die u gaat tegenkomen wanneer u zelf code gaat bouwen. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Hierdoor kan uw verhaal op de site minder goed worden, omdat u zich teveel moest concentreren op de techniek.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Het artikel CMS website is goed te doen wanneer u op zoek bent naar nieuwe informatie rondom CMS software. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.