Menu

Nieuwe startpagina samenstellen

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Hierop vindt u in veel gevallen links omtrent diverse onderwerpen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Een nieuwe startpagina bouwen. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Er is vrij kort geleden nog een modern script uitgekomen. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Onderscheidend zijn is tegenwoordig belangrijk. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Vaak plaatst men namelijk alleen maar links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Wordt uw pagina goed bezocht, dan zou het zonde zijn om hier geen inkomsten uit te halen.