Menu

Nieuwe startpagina samenstellen

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Hier mag u links over meerdere thema’s. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op Een startpagina online zetten is bijvoorbeeld informatie te vinden. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. In de rubriek kunt u links plaatsen. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.