Menu

Nieuwe website maken

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt Mijn website maken doorlezen om meer kennis te vergaren. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.