Menu

Nieuwe website met CMS pakket

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het CMS pakket zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens op de juiste plaats met de juiste lay-out worden weergegeven.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. Op de pagina Eigen website beginnen leest u er meer over. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.