Menu

Over CMS beheer

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina Beste CMS systeem. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.