Menu

Site bouwen

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Websitebeheer. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.