Menu

Site bouwen

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo komt u via de link Eigen site bij een website terecht omtrent CMS systemen. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.