Menu

Site bouwen

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Het artikel Eigen startpagina bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.