Menu

Startpagina script informatie

Zonder kennis van HTML is het mogelijk een startpagina aan te maken. Alles wat u ervoor hoeft te doen is aanmelden op een startpagina website. Een formulier om u te registreren is vaak eenvoudig te vinden. Registratie van een dochterpagina is tijdens het invullen vaak al mogelijk. Anders na de registratie.

Doorgaans bestaat de startpagina uit een aantal kolommen. De verschillende rubrieken kunt u in deze kolommen plaatsen. In de rubrieken kunt u links plaatsen. Een stuk tekst plaatsen is soms toegestaan. Dit dient u dan wel in een rubriek te plaatsen. Een minimaal aantal links is voor sommige startpagina websites een vereiste om zichtbaar te worden in het overzicht.

Het plaatsen van een Adsense advertentieblokje is soms toegestaan. Er moet dan wel de mogelijkheid zijn om JavaScript code te plaatsen. Na plaatsing worden er advertenties zichtbaar op de startpagina. Bij een klik op 1 van de advertenties, verdient u een vergoeding. Minimaal dient u 70 euro te hebben gespaard om voor uitbetaling in aanmerking te komen.

Uw eigen startpagina is een prima marketinginstrument voor promotie van uw eigen sites. Wanneer uw startpagina groter wordt, zijn mensen bereid te betalen voor een link. Te vaak betaalde links plaatsen wordt afgeraden. Een zoekmachine heeft snel door wanneer er sprake is van slechts gekochte links. Google kan websites die veel betaalde links hebben, lager plaatsen.

U kunt ook zelf een startpagina website op touw zetten. Als u de juiste software gebruikt is dat prima te doen. Via het blog-artikel Eigen Startpagina komt u hier meer over te weten. U kunt dan niet zonder startpaginascript. De kosten van het script en van hosting vallen over het algemeen mee.

Bezoekers van uw website kunnen zich aanmelden en vervolgens zelf een startpagina aanmaken. Wilt u dat niet, dan hoeft dit niet. Het kan zijn dat de bezoeker een linktip voor u heeft. Daarom is er de mogelijkheid om een linksuggestie te laten doen door de bezoeker. Het script plaatst dit formulier automatisch onder iedere dochterpagina. Kleuren van uw website kunt u met het script eenvoudig aanpassen. U hoeft absoluut niets te weten over de technische zaken. In feite is het startpaginascript een CMS systeem om een linkoverzicht te maken.