Menu

Uw eigen startpagina online zetten

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. De startpagina website heeft vaak veel dochterpagina’s met hun eigen subdomein. Een dochterpagina richt zich vaak op een enkel onderwerp en bevat daarover links. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Wilt u meer lezen over het aanmaken van een nieuwe startpagina, dan willen we u verwijzen naar Uw Nederlandse startpagina bouwen. Tevens zijn er voor het maken van een goede startpagina tips te vinden op die website. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Een modern startpaginascript is niet zo lang geleden uitgekomen. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een startpaginascript lost veel dingen waar u dan tegenaan zou lopen, al voor u op.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.