Menu

Uw eigen website met CMS

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere voordelen kunt u op de pagina Je eigen site met CMS vinden. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.