Menu

Uw nieuwe startpagina online zetten

U kunt hulp van een startpaginascript gebruiken als u een online overzicht van links wilt maken. Een eigen startpagina opstellen kan bij een aantal websites die via de zoekmachines eenvoudig zijn te vinden. Daarbij is het wel belangrijk dat u regelmatig een update doet. Verwijdering van niet werkende links is iets wat veel mensen vergeten, maar toch belangrijk is. Het is goed om ook regelmatig nieuwe links aan uw startpagina toe te voegen.

Een dochterpagina wordt vaak omtrent een bepaald onderwerp ingericht. Rubrieken kunnen worden ingezet om de startpagina verder op te delen in deelonderwerpen. Heeft u een startpagina over Aziƫ, dan kunt u bijvoorbeeld voor ieder land een categorie aanmaken.

Het komt voor dat er advertenties worden weergegeven op uw nieuwe startpagina. Voor een klein bedrag kunt u de advertenties dan laten weghalen. In principe is het laten verwijderen van de advertenties niet nodig. De beslissing om ze weg te laten halen of te laten staan is aan u. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat afbeeldingen en informatieve teksten. In Nieuwe linkpagina vindt u meer van dergelijke tips.

De meeste paginabeheerders zetten immers alleen maar links op hun startpagina. Een eigen startpagina website beginnen is uiteraard ook een prima plan. Daarmee neemt u zelf het heft in handen. Hiermee bouwt u een garantie in. Want als u op de website van derden een pagina heeft, weet u nooit hoe lang deze blijft bestaan.