Menu

Uw nieuwe website maken

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Wanneer een element meerdere keren wordt weergegeven op uw site, is er bij een CMS pakket vaak toch maar een enkele plek om het meteen overal aan te passen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Wat is een CMS systeem. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.